Sünnet Fiyatları 2020
Son yıllara kadar devlet hastanesi ve özel hastanelerden gerçekleştirilen sünnet cerrahi işlemlerinde, belirli bir miktar para ödenmesi gerekmekteydi. Sadece devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde idrar yapamama, idrar deliğinin yanlış yerde olması gibi doğuştan gelen bazı özel durumlarda raporlu kişiler ücret ödemiyordu. Fakat günümüzde devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde sünnet masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu masrafların içine sünnet kıyafetleri dahil değildir. SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığı ve yeşil kart sahibi kişilerden sünnet parası alınmamakta ve bu ücretler devlet tarafından ödenmektedir. Fakat özel hastanelerin, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığı anlaşmaya göre katkı payı alma hakkı bulunmaktadır. Özel hastanelerde alınan bu katkı payı hastaneye ve bulunduğunuz şehre göre değişiklik göstermektedir.
Neden Sünnet Hastanede Yaptırılmalı?
Geçmiş yıllarda uygun olmayan ortamlarda ev gibi ortamlarda sünnet işlemi yapılmaktaydı. Sünnet operasyonları, basit bir operasyon olarak görünse de ileriki hayatını etkileyebilecek birçok riskleri bulunmaktadır. Sünnet cerrahi işlemlerinin, uzman doktorlar tarafından hastane koşullarında hatta ameliyathanelerde yapılması gerekmektedir. Devlet hastanelerinde sünnet işlemleri, çocuğun yaşına uygun olarak lokal anestezi veya genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. 2- 3 yaş üstü çocuklar için genellikle genel anestezi uygulanmaktadır. Bu sayede sünnet sırasında çocukta oluşabilecek psikolojik ve ruhsal sorunların oluşması engellenmektedir. Devlet hastanelerinde çocuğun sünnet olmasına engel bir durumun olup olmadığı da gerekli testlerle ve uzman doktor muayenesi ile belirlenmektedir. Sünnet cerrahi işlemleri sağlık açısından ve ruhsal açıdan kolay atlatabilmesi için devlet hastanelerinde uzman doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir.
Sünnet Öncesi ve Sonrası Bakım
· Sünnet işlemi yapılmadan önce sakinleştirici şurup ya da enjeksiyon uygulaması yapılarak operasyona başlanılması, çocukların psikolojik yönden olumsuz yönde etkilenmeleri engellenir.
· Cerrahi bir işlem olan sünnetin, steril bir ortamda yani hastane ortamında ve ameliyathanelerde uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.
· Sünnet yaptırılmadan önce, ailelerin ve çocukların endişelerin ortadan kaldırmak amacıyla gerekli doğru ve net bilgilendirmelerin yapılması gerekir. Bunun için ailelerin, cerrahi işlemi yapacak uzman kişilerden bilgi almaları faydalı olacaktır.
· Sünnet sonrasında bölgesel bakım yapılır, oluşabilecek ağrılara karşı ağrı kesici verilir. Operasyon yapılmasından 1 gün geçtikten sonra banyo yapılmasında bir sakınca görülmemektedir.
· Bebeklerde sünnet işlemi yapıldıktan sonra, sarılan sargı bezinin çocuğun ilk idrarını yaptıktan sonra atılması gerekir. Bu işlem yapılmadığı takdirde bölgede oluşacak nemden dolayı iltihaplanma riski oluşabilecektir.