0212 438 35 44   0535 062 76 93
  0535 062 76 93

Lazerle Sünnet Yapılır mı?

Lazerle Sünnet Yapılır mı?

Sünnet her ne kadar dini bir zorunluluk ya da kültürel bir ritüel olarak görülse de bu cerrahi operasyonun aslında pek çok faydasından bahsetmek de mümkündür.

Fakat bu yararlardan bahsedilmek için tabii ki öncelikle yaptırdığımız sünnetin iyi bir cerrah tarafından hijyenik bir ortamda profesyonel şekilde yapılması gerekmektedir. Çünkü eğer bu cerrahi operasyon esnasında dikkat edilmezse çocuk sünnet sonrası çeşitli komplikasyonlar yaşayabilmektedir.

Dikişsiz Sünnet Nedir?

Sünnetin doğru şartlarda yapıldığında pek çok yararı olduğunu biliyoruz. Fakat çocuklar bu cerrahi işlemden canlarının yanacağı vs. Korkularla çekinmektedir. Fakat günümüzde gelişen tıpla birlikte dikişsiz sünnet yapılmaya başlanmış ve bu sünnet çeşidiyle ağrısız ve acısız sünnetler popüler olmaya başlamıştır.

Yeni doğan döneminde daha kısa süren dikişsiz sünnet 20/25 dakika sürerken daha büyük çocuklarda bu işlem 35/40 dakika civarında tamamlanmaktadır. Lokal yani bölgesel anestezi ile yapılan bu sünnet çeşidinde dikiş kullanılmamaktadır.

Sünnette Lazer Kullanılmalı mıdır? Lazerle Sünnet Nedir?

Teknolojinin ve doğal olarak tıbbın gelişmesi ile birlikte sünnette havya kullanılmaya başlandı. Lazerle sünnet kullanılmalı mı derseniz, aslında bu yöntem aslında çok sağlıksız bir tercihtir. Çünkü aslında bu sünnetin lazerle hiçbir ilgisi yoktur.

Elektrik verilerek ısıtılan tel ile penisteki deri kesilmektedir. Bu sünnet çeşidinde teldeki sıcaklık nedeniyle penisteki damarlar yanmaktadır. Dolayısıyla kanama görülmemektedir. Fakat zaten hassas damarların bulunduğu penis bölgesine böyle bir uygulama yapıldığında peniste kalıcı hasarlar görülmektedir. Bu nedenle uzmanlar lazerle sünnet dediğimiz yöntemi önermemektedir.lazerle sünnet olunduktan sonra sünnet külodu ile sünnet kıyafetleri giyilebilmesi için doktorla görüşülmelidir.

Sünnet Bazı Durumlarda Sakıncalı Olabilir!

Sünnet de tüm diğer cerrahi işlemler de olduğu gibi sağlıklı iken yapılmalıdır. Eğer çok acil bir durum söz konusu değilse soğuk algınlığı, nezle vs. Durumlar söz konusu ise sünnet operasyonunu ertelememiz gerekir.

Bunun dışında hipospadias (peygamber sünneti) teşhisi konulmuşsa yani idrar deliği bulunması gereken yerde değilse çocuğumuzun hayatında bu konu ile ilgili sorun yaşamaması için bu durumun düzeltilmesi gerekir. Bu durumda bu düzeltme işlemi ile beraber sünnet de yapılabilir.

Hipospadias, yeni doğan her 300 çocuktan birinde gözlemlenen bir doğumsal bozukluktur. Tedavi edilmeden sünnet mümkün olmamaktadır.

sünnet elbiselerisünnet takımısünnetlik elbise

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Bizden Haberler
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.