Bebeklerde Sünnet Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?
Eskiden ilkokul çağındaki çocuklara sünnet yapılırken günümüzde ise bebeklere sünnet edilmesi yaygınlaşmıştır. Çocuklar sünnet olacağının farkında olduğu için strese girebilirler. Bebekler hem sünnet edildiği zaman sünnet derisi daha çabuk iyileşir hem de bebekler daha hiçbir şeyin farkında olmadığı için stres ve korku yaşamazlar. Bebeklerinize bu önemli olay için tasarlanmış şirin sünnet kıyafeti de vardır.
Sünnet Sonrası Bakım
Bebeklerin derisi çok ince olduğu için sünnet olduklarında da çabucak iyileşirler. Sünnetten 1 haftalık süre içinde deride iyileşme olacağı için özel bakıma gerek yoktur. Bu işlem çabuk iyileşmeyi sağlarken beze yapışmasını da engeller. Sünnetten sonra doktorlar genellikle gazlı bezle sarar. Sizde her altını değiştirdiğinizde merhem ile sağlı bezle tekrar sarın. Bebekler büyük tuvaletini yapınca kaynatılmış soğutulmuş ılık su ile yıkayabilirsiniz. Bebeklerde sünnet olması yaygınlaştığı için onlar için özel tasarlanmış sünnet kıyafetleri vardır ve genellikle şehzade paşa kıyafetleri tercih edilir. Çünkü bebekler için rahat ve şık sünnet kıyafeti bunlardır. Osmanlı zamanını hatırlatan motifleri ve işlemeleri ile hem şıklığı ile unutulmaz anılar bırakırsınız hem de bebeğinizin hareket kabiliyetini kısıtlamamış olursunuz.
Sünnet Süslemeleri
Sünnet kıyafetlerinin yanında süslemelerin de olması bu güzel gününüzü ölümsüzleştirecektir. Gelen konuklarınızı ve sevdiklerinizi eşsiz sünnet süsleri ile karşılayarak hayran bırakın. Yazılı fiyonklu kapı süslerinden smokinli yastıklarda, prens ve şehzade kına sepetinden misafirlerinize vereceğiz tüllü keselere kadar birçok sünnet süslerine yer verilmiştir. Bebeğinizin ismi için büyük şişme harfler, incili çeyiz sandıkları, balonlar, konuşma balonları, mum, masa örtüsü gibi daha birçok renkte ve modellerde süslemelere yer verilmiştir.