Devlet Hastanesi Sünnet Fiyatları

Devlet Hastanesi Sünnet Fiyatları

15 Haziran 2020 ‘den sonra yürürlüğe girmesi beklenen tebliğe göre, sünnet parasının devlet tarafından karşılanacağı belirtilmiştir. Bu tebliğe göre sağlık güvencelerinden ( SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, Yeşil Kart) herhangi birine sahip herkes, devlet hastaneleri, üniversite hastanelerinde sünnet ücreti ödemeyecektir. Son yıllara kadar bazı özel durumlar hariç, sünnet masrafları için devlet hastanelerine belirli bir miktar ücret ödenmesi gerekmekteydi. Fakat sünnetin uzman kişiler tarafından yapılmaması sünnetle ilgili bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu sorunlardan dolayı sünnet operasyonlarını hastanelerde ve doktorlar tarafından yapılması için devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılmasına karar verilmiştir.

Sünnet Operasyonlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sünnet operasyonları, kolay işlemler olsalar da bazı durumlarda sağlık açısından olumsuz sonuçlar oluşabilmektedir. Öncelikle sünnet işlemi öncesinde, bir üroloji doktoru tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Gerekli kan testleri ve sünnete engel olabilecek bir durum olup olmadığı araştırılmalıdır. Sünnet operasyonun uzman doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Sünnet esnasında, çocuğun psikolojisinin olumsuz yönde etkilenmemesi için duruma göre genel anestezi uygulanmalıdır. Ayrıca çocuğun psikolojik olarak etkilenmemesine dikkat edilmelidir. Sünnet esnasında oluşabilecek bir travma, çocuğa ileriki hayatında psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine sebebiyet verebilmektedir.  Bu yüzden sünnet yapılan çocuğun olumsuz etkilenmemesi için uygun yaş, steril ortamda özellikle hastanelerde ve ameliyathanelerde sünnet işlemi yapılmalıdır.

Sünnet Ne Zaman Yapılmalıdır?

Sünnet penisin üzerinde bulunan derinin kesilmesi işlemidir ve sağlık açısından birçok yararı bulunmaktadır. Doktorlar ve psikologlar tarafından tavsiye edilen zamanlar 2 yaş altındaki çocuklara yapılması en uygun zamanlardır. 2 yaş altı çocuklarda sünnet işleminin gerçekleştirilmesinin birçok faydası gözlemlenmiştir. 2 ve 6 yaş aralığı psikologlar tarafından sünnet için önerilmeyen yaş aralığıdır. Bu yaşlardaki çocukların psikolojik olarak sünnet yaptırılmasından olumsuz yönde etkilendikleri tespit edilmiştir. Sünnet için 7 ve 10 yaş aralığı uygun görünmektedir. Sünnet 7 yaş üstü çocukların toplumda kendilerini bir birey gibi hissetmesini sağlamaktadır. Anne babaların çocuklarının ilerideki hayatlarını etkileyecek bu kadar önemli bir konuda bilgili ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Sünnet öncesi ve sonrasında çocuğun olumsuz yönden etkilenmemesi için gerekli gayret sarf edilmelidir. Sünnet kıyafetleri için uygun bir yaş seçeneği yoktur ve her yaşa göre bulup temin edebilirsiniz.

« Anasayfa