Devlet Hastanesinde Sünnet Yaşı
Sünnet, çağlardan beri süregelen, erkek çocuklarının sağlığı açısından öngörülen bir tıbbi yöntemdir. Cinsel organ üzerind eki katlanmış derinin kesilmesiyle yapılan işlem, geleneksel kültürlerin yanında daha çok dini bir şart olarak bilinmektedir. Sünnet işlemi sonrasında giydirilen sünnet kıyafeti geleneksel bir yöntem olarak bilinmektedir.
Devlet Hastaneleri Sünnet İçin Hangi Yöntemleri Kullanmaktadır?
Sünnet operasyonu için gelişen teknoloji ile birçok yeni ve eski yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları, DorsalSlipt (derinin uzunlamasına kesilerek ayrıştırılması), GomcoKlempi, Giyotin yöntemi, Plastik Klipsli Sünnet, Koterle Sünnet şeklinde sıralanabilmektedir. Devlet hastanelerinde ise daha çok klipsli sünnet, koterle sünnet ve dikişli sünnet gibi yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler, hastanın operasyon sonrasında daha az acı çekmesini sağlarken aynı zamanda iyileşme sürecini de kısaltmaktadır. Sünnet işlemi sonucunda uygulanan yöntemlerin acısını en aza indirmek için muhakkak çocuğa sünnet kıyafetleri giydirilmeli, rahat etmesi sağlanmalıdır.
Devlet Hastanelerinde Sünnet Yaş Aralığı Nedir?
Aileler, çocuklarını sünnet ettirmek için bazen acele edebilirken bazen de çok acele etmemektedir. Bu durumda doğar doğmaz çocuğunu sünnet ettirmek isteyenler olduğu gibi 7 yaşına kadar sünnet ettirmeyen aileler de olabilmektedir. Ancak bilinen genel sünnet yaş aralığı il 18 ay ya da 1,5-5,5 şeklindedir. Devlet hastanelerinde çocuklar, ilk 18 ayda yani bebeklerin iyileşme sürecinin oldukça hızlı olduğu evrede daha sık yapılmaktadır. Bunun en önemli nedeni hücre yenilenmesinin çok hızlı olması ve bu durumun bebekte herhangi bir komplike durumun doğmasını engellemesidir. Bebeklerde sünnet işleminden sonra uygun bebek sünnet kıyafetleri giydirilmelidir.
Devlet Hastanelerinde Sünnet Sonrasında Ne Yapılmalıdır?
Operasyon sonrasında hastanenin rolü işlemin kolaylığı nedeniyle azalmaktadır. Yapılan işlem sonrasında genellikle herhangi bir olumsuz durum gelişmemektedir. Ebeveynler yine de çocuklarını yine de sağlık merkezine kontrol için götürmeli ve sünnet operasyonu sonrasında çocuğun rahatlığı sağlanmalıdır. Çocuğun moralini artırmak ve kendine olan özgüvenini artırmak için sünnet düğünü düzenlenebilir, çocuğa özel sünnet şekerleri hazırlanabilir. Bu organizasyonlar çocuğun kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda ebeveynler çocuğa şehzade sünnet kıyafetleri giydirerek bu işi çocukları için eğlenceli hale getirebilirler.